Κυριακή 28 Μαΐου 2023

                                                            Μουσείο στην τάξη


  Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσείων (18/5) οι τάξεις Β΄,Γ1 και Γ2  δημιούργησαν εντός των σχολικών τους τάξεων δύο αίθουσες Αρχαιολογικού Μουσείου (Αίθουσα 1 και Αίθουσα 2), όπου με πολλή προσοχή έστησαν τις κατασκευές τους- ομοιώματα αληθινών εκθεμάτων με επεξηγηματικές ταμπελίτσες για το καθένα. Διαχώρισαν θεματικές (κεραμική τέχνη, γεωμετρική τέχνη, αγγειοπλαστική, γραμμική γραφή, κοσμήματα, παιχνίδια, αντικείμενα καθημερινού βίου κλπ) και έβαλαν επιγραφές στις αίθουσές τους.


  Με πρόσκληση γραμμένη σε ώρα παραγωγής γραπτού λόγου κάλεσαν μία μία τάξη, μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε μια μουσειακή περιήγηση , περιδιαβαίνοντας τις δύο αίθουσες, στις 24-25-26 Μαΐου εντός του σχολικού προγράμματος.


 Η προσέλευση ήταν προθυμότατη και όλες οι τάξεις με τους εκπαιδευτικούς τους ανταποκρίθηκαν με σεβασμό και τιμή στη «μουσειακή συνθήκη». Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ Τάξεων τους παρουσίασαν τα εκθέματά τους, τους ξενάγησαν και τους κέρασαν ξανθές σταφίδες ως ένα από τα γλυκίσματα των αρχαίων προγόνων μας.


  Στο τέλος τους παραδόθηκε φύλλο αξιολόγησης για να το συμπληρώσουν ως τμήμα με τη γνώμη τους και τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους.








Μπράβο στα παιδιά και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Β΄:Παπαδοπούλου Άσπα,Γ1΄:Παπακώστα Κωνσταντίνα,Γ2΄: Χρονόπουλος Βασίλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...