Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

                                                                 Πρόσκληση

Αγαπητοί γονείς ,

σας προσκαλούμε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023,στην ενδοσχολική επιμόρφωση με 1ο θέμα:<Ομαλή Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο>(12:30μ.μ-1:15μ.μ για την Έκτη)και 2ο θέμα:<Σχολική Βία-Τρόποι Αντιμετώπισης>(1:15μ.μ-2:00μ.μ. για τους γονείς όλου του σχολείου).

Θεωρούμε την παρουσία σας απαραίτητη, καθώς με σωστή συνεργασία ,ενδιαφέρον και αποκτώντας γνώση για σοβαρά θέματα από ειδικευμένους επιστήμονες ,μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας και να έχουμε καλούς και σωστούς αυριανούς πολίτες!!!

   Υπεύθυνοι Επιμόρφωσης: Διονυσοπούλου Νικολέτα, Κοινωνική Λειτουργός

                                             Μπουγιουκλής Δημήτριος, Ψυχολόγος

                                                                                                      Σας περιμένουμε...

                       Η Διευθύντρια και το διδακτικό Προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου




Κυριακή 28 Μαΐου 2023

                                                            Μουσείο στην τάξη


  Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσείων (18/5) οι τάξεις Β΄,Γ1 και Γ2  δημιούργησαν εντός των σχολικών τους τάξεων δύο αίθουσες Αρχαιολογικού Μουσείου (Αίθουσα 1 και Αίθουσα 2), όπου με πολλή προσοχή έστησαν τις κατασκευές τους- ομοιώματα αληθινών εκθεμάτων με επεξηγηματικές ταμπελίτσες για το καθένα. Διαχώρισαν θεματικές (κεραμική τέχνη, γεωμετρική τέχνη, αγγειοπλαστική, γραμμική γραφή, κοσμήματα, παιχνίδια, αντικείμενα καθημερινού βίου κλπ) και έβαλαν επιγραφές στις αίθουσές τους.


  Με πρόσκληση γραμμένη σε ώρα παραγωγής γραπτού λόγου κάλεσαν μία μία τάξη, μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε μια μουσειακή περιήγηση , περιδιαβαίνοντας τις δύο αίθουσες, στις 24-25-26 Μαΐου εντός του σχολικού προγράμματος.


 Η προσέλευση ήταν προθυμότατη και όλες οι τάξεις με τους εκπαιδευτικούς τους ανταποκρίθηκαν με σεβασμό και τιμή στη «μουσειακή συνθήκη». Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ Τάξεων τους παρουσίασαν τα εκθέματά τους, τους ξενάγησαν και τους κέρασαν ξανθές σταφίδες ως ένα από τα γλυκίσματα των αρχαίων προγόνων μας.


  Στο τέλος τους παραδόθηκε φύλλο αξιολόγησης για να το συμπληρώσουν ως τμήμα με τη γνώμη τους και τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους.








Μπράβο στα παιδιά και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Β΄:Παπαδοπούλου Άσπα,Γ1΄:Παπακώστα Κωνσταντίνα,Γ2΄: Χρονόπουλος Βασίλης


 Μία Θαλασσινή ιστορία από την ομάδα Ομίλου Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας!!!

Η κυρία Χαρά Μελαχροινού και τα αστεράκια του Ομίλου της δημιούργησαν από πηλό μια θαλασσινή ιστορία !!!Μπράβο σας!!!!!!Είναι καταπληκτική!!!

Δείτε τη στον σύνδεσμο:https://online.fliphtml5.com/vedqj/lwvf/?1685264086315


    Μπορείτε  να την απολαύσετε απλά σκανάροντας το QRCODE από την αφίσα που  υπάρχει πιο κάτω είτε απλά πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο.


























Σάββατο 27 Μαΐου 2023

                           ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ !!!ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!

   Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σαραβαλίου και οι δάσκαλοί τους με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο και με σύνθημα<ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!!!ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!!ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!>διοργανώνουμε ενδοσχολικούς αγώνες ,ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 ,Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη!!!

 Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από το Κέντρο που θα πραγματοποιήσει την Αιμοδοσία ,το σχολείο μας θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα!!!

 Σας περιμένουμε με χαρά ,γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να κάνουμε θαύματα δίνοντας 10 λεπτά από τον χρόνο μας!!!Για να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας ...Για να τα κάνουμε περήφανα...Για να δώσουμε ΖΩΗ!!! 




Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

                                                          Και οι πρόβες...καλά κρατούν...


Η Διευθύντριά μας κ. Δώρα με τον όμιλό της πραγματοποιούν πυρετωδώς πρόβες του θεατρικού έργου τους για τη Γιορτή Λήξης!!! 




Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

                               Εκδήλωση από τα πρωτάκια μας για τη Γιορτή της μητέρας....💖

  Την Τετάρτη ,17/05 οι μαθητές της Πρώτης τάξης με τις δασκάλες τους Χαρά Μελαχροινού (Α1) και Μαρία Τζουμερκιώτη (Α2),πραγματοποίησαν πολύ όμορφη γιορτή αφιερωμένη στις μανούλες της Πρώτης τάξης!Γνωρίσαμε τις μαμάδες μέσα από τα όμορφα ,γεμάτα αγάπη λόγια των μικρών μας μαθητών, ακούσαμε ποιήματα για τη μάνα και όμορφα τραγούδια από τις γλυκές τους φωνούλες ,ενώ το Α1 μας παρουσίασε ένα  παραμύθι  από τη Λέρο με τίτλο:<Η ευχή της μάνας...>

                                                                   Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά και στις δασκάλες τους!!!









                                Χ Ρ Ο Ν Ι Α            Π Ο Λ Λ Α            Μ Α Ν Ο Υ Λ Ε Σ   !!!

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

                                                         Εργασία  στα Θρησκευτικά

  Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, οι μαθητές του τμήματος ΣΤ1, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κανελλοπούλου Νικολίτσα ,παρουσίασαν τον αγαπημένο-Προστάτη Άγιό τους στην ολομέλεια ,αφού προηγουμένως είχαν δημιουργήσει κολλάζ με εικόνα και πληροφορίες για Αυτόν!




                                                 Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου

   Σήμερα,Δυτέρα,15 /05, επισκεφθήκαμε τα δυο τμήματα της Έκτης ,με υπεύθυνους  συνοδούς τις δασκάλες των τμημάτων ,Κανελλοπούλου Νικολίτσα(ΣΤ1) και Μπάγια Εύη (ΣΤ2)και τον εκπαιδευτικό Η/Υ Κωτσόπουλο Αποστόλη,στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

   Περιηγηθήκαμε στους χώρους,είδαμε παλιούς μαθητές του σχολείου μας και ενημερωθήκαμε από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου για τον τρόπο που λειτουργεί το σχολείο .

  Ήταν μια όμορφη εμπειρία!

  Με το καλό Εκτάκια στο Γυμνάσιο!!!





Κυριακή 14 Μαΐου 2023

                                                               Χρόνια πολλά ,μαμά!!!!

                               Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες, με όμορφες κατασκευές!!!

ΣΤ1


Γ2

Γ2


                                                          Εκδρομή στα Καλάβρυτα

Την Παρασκευή, 12/05, τα τμήματα Ε1,Ε2,Στ1 και ΣΤ2 ,με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Αυγέρου Εύη, Τρίγκα Ανδριάνα ,Κανελλοπούλου Νικολίτσα ,Μπάγια Εύη,Καφέζα Ιωάννα και Λουρίδα Κωνσταντίνα, επισκεφθήκαμε τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα ,τη Μονή της Αγίας Λαύρας ,το Μουσείο Ολοκαυτώματος,το Μέγα Σπήλαιο, τον τόπο θυσίας .Πήγαμε βόλτα στον πεζόδρομο των Καλαβρύτων, ψωνίσαμε και γευματίσαμε στο Grand cale,όπου παίξαμε και φάγαμε παγωτά και γλυκίσματα!!!Περάσαμε τέλεια!!!













                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...