Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

 Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως η προγραμματισμένη μας αυριανή  εκδρομή αναβάλλεται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών...  Θα γιορτάσουμε όμως την Ημέρα σχολικού Αθλητισμού την Πεμπτη ,6 Οκτωβρίου 2022 στο γήπεδο της Εγλυκάδας με αγώνες ,παιχνίδι και δραστηριότητες!!!

                                                                                                     

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

 Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022)

Α. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Καταγράφονται συνοπτικά τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας, που κρίνονται σημαντικά για την αποτύπωση της εικόνας του σχολείου

Η Σχολική μονάδα ανήκει στην Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαίας και συστεγάζεται με το Νηπιαγωγείο Σαραβαλίου. Περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας ( μια εκ των οποίων χρησιμοποιείται από το Νηπιαγωγείο). Λόγω αυτού του προβλήματος (έλλειψη μιας λυόμενης αίθουσας) η αίθουσα των Η/Υ χρησιμοποιείται σαν τάξη. Το σχολείο μας βρίσκεται σε προάστιο των Πατρών. 70 μαθητές μεταφέρονται με ταξί.

Β. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία

Θετικά σημεία

Ως θετικά σημεία στη φετινή σχολική χρονιά εντοπίσαμε τα εξής:

Καλό και θετικό κλίμα και μεταξύ εκπαιδευτικών και μεταξύ μαθητών.

Άψογη συνεργασία.

Επίτευξη σε μεγάλο βαθμό των στόχων που είχαμε θέσει οι ομάδες-άξονες.

Βελτίωση σε μαθησιακό επίπεδο κατά το γενικό σύνολο ,αλλά και όσον αφορά τη συμπεριφορά των μαθητών. Σημεία προς βελτίωση

Θεωρούμε πως ακολουθώντας τους στόχους που είχαμε θέσει και συνεχίζοντας τις ενδοσχολικές επιμορφώσεις από τις οποίες αποκομίσαμε πολλά ,θα συνεχίσουμε και θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το διδακτικό μας έργο.

Διοικητική λειτουργία

Θετικά σημεία

Θεωρούμε πως η σωστή οργάνωση και λειτουργία της σχολικής μονάδας συνέβαλε σημαντικά και στη διευκόλυνση του έργου των εκπαιδευτικών.

Επίσης ,η εικόνα ενός σωστά οργανωμένου σχολείου συμβάλλει και στην όμορφη εικόνα του προς την κοινότητα . Σημεία προς βελτίωση

Ως σημείο βελτίωσης ,το οποίο έγκειται στη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών ,είναι πιο ευρύ άνοιγμα προς την κοινότητα,καθώς ,φέτος,λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών ,δεν παρακολούθησαν τις πολλές και αξιόλογες  δράσεις μας οι γονείς των μαθητών μας...

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών

Θετικά σημεία

Οι εκπαιδευτικοί έλαβαν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τις μεθόδους διδασκαλίας,αντιμετώπισης δυσκολιών και γενικά πήραν πολλά θετικά στοιχεία από τις επιμορφώσεις,οι οποίες ικανοποίησαν πλήρως τους στόχους για τους οποίους είχαν επιλεγεί να πραγματοποιήσουν...

Οι εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν πολιτιστικά,εθνικά κ άλλα προγράμματα δημιούργησαν σπουδαίο υλικό !Επίσης,όμορφες παρουσιάσεις προσεγμένων κ ενδιαφερόντων προγραμμάτων!!!

Σημεία προς βελτίωση

Ως σημεία βελτίωσης,θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τον τρόπο οργάνωσης των ενδοσχολικών επιμορφώσεων ,καθώς κ τη συμμετοχή περισσότερων εκπαιδευτικών σε εθνικά κ ευρωπαϊκά προγράμματα...

Γ. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Λειτουργία

Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία

Αριθμός Δράσεων που υλοποιήθηκαν

1

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν Δράσεις )  

Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση

Λειτουργία

Διοικητική λειτουργία

Αριθμός Δράσεων που υλοποιήθηκαν

5

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν Δράσεις )  

Σχολείο και κοινότητα

Σχολείο και κοινότητα

Σχολείο και κοινότητα

Σχολείο και κοινότητα

Ηγεσία - Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας

Λειτουργία

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών

Αριθμός Δράσεων που υλοποιήθηκαν

1

Άξονες στους οποίους υλοποιήθηκαν Δράσεις )  

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

Παρατηρήσεις / Σχόλια

Σημαντικότερα αποτελέσματα των Δράσεων

Σωστά οργανωμένο σχολείο.

Αρκετές εύστοχες επιμορφώσεις.

Παραγωγή έργου από τους μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Βελτίωση εκπαιδευτικών πρακτικών.

Συνεργασία και απόδοση έργου.

Άψογη συνεργασία εκπαιδευτικών(μεταξύ τους),εκπαιδευτικών -μαθητών ,εκπαιδευτικών-γονιών. Βελτίωση της εικόνας του σχολείου ,όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή.

Δυσκολίες που παρουσιάστηκαν

Οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν σχετικά με την έλλειψη πόρων ,αλλά και κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ(ΕΔΥ)

ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ :2022-2023

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο μας.

Ο θεσμός της Ε.Δ.Υ. αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια με σκοπό την άμεση εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών σε  σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την Διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων του/της μαθητή/τριας ή της ομάδας μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης. Επισημαίνεται ότι στις συνεδριάσεις των Ε.Δ.Υ. καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, αν οι Ε.Δ.Υ. συνεδριάζουν για το σχεδιασμό Ε.Π.Ε., καθώς και για την παροχή απόψεων σε κάθε άλλη περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο.

Σκοπός της Ε.Δ.Υ. η ενδυνάμωση και την προώθηση της συνεργασίας, καθώς και ο συντονισμός του έργου των σχολικών μονάδων και η ενδυνάμωσή τους στην ανταπόκριση στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών τους. Οι ενέργειες και εισηγήσεις της ΕΔΥ έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει (α) τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών από το κοινωνικό/οικογενειακό περιβάλλον, (β) τη χορήγηση δοκιμασιών για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της μαθητή/τριας και (γ) την παρακολούθηση της πορείας του/της μαθητή/τριας με συναντήσεις συνεργασίας με τους γονείς και το εμπλεκόμενο προσωπικό.

Το προσωπικό της ΕΔΥ που λειτουργεί στο σχολείο μας αποτελείται από τη Διευθύντρια του σχολείου κα Χάιδα Θεοδώρα, η οποία εκτελεί χρέη συντονίστριας, την Υποδιευθύντρια κα Κανελλοπούλου Νικολίτσα(ως αναπληρώτριά της), την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κα Ψυχογιού Κυριακή, τον Ψυχολόγο κο Μπουγιουκλή Δημήτριο, την Κοινωνική λειτουργό κα Διονυσοπούλου Νικολέτα, τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς της τάξης του/της μαθητή/τριας και τη γραμματέα της επιτροπής κα. Παπαχριστοπούλου Ελένη.

Όσοι/ες από εσάς επιθυμείτε να δηλώσετε το αίτημά σας για αξιολόγηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διευθύντρια του σχολείου (τηλ. 2610522165) για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό μιας συνάντησης.

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη φοίτηση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας και μαθητών μας.

 

                                                           Δευτέρα,12 Σεπτεμβρίου 2022

         Η σχολική μας χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον σεβάσμιο ιερέα της ενορίας   μας ,πατέρα Χαράλαμπο Οικονόμου. Αφού λάβαμε την ευλογία και πολλές ευχές για υγεία και καλή πρόοδο ,η Διευθύντρια του σχολείου μας Χάιδα Θεοδώρα ,καλωσόρισε τα πρωτάκια μας, τους νέους μαθητές του σχολείου μας ,καθώς και τους τοποθετηθέντες εκπαιδευτικούς για το σχολικό έτος 2022-2023!Ο κάθε εκπαιδευτικός συνόδευσε το τμήμα του στην αίθουσα ,μοιράστηκαν τα βιβλία και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη μέρα με πολλή χαρά και αισιοδοξία για τη νέα μας χρονιά στο σχολείο!!!

                                                  <Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!!!>





                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...