Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

                                                 Πασχαλινές δημιουργίες

Σας ευχόμαστε <Καλό Πάσχα!!!>, με όμορφες κατασκευές και δημιουργίες!!!

Το ΣΤ1΄και η δασκάλα τους κ.Κανελλοπούλου Νικολίτσα έβαψαν αυγά, έφτιαξαν αυγοθήκες και κατασκεύασαν όμορφες λαμπάδες!!!

ΣΤ1΄

ΣΤ1΄

ΣΤ1

ΣΤ1΄
ΣΤ1΄
Το Β1΄και η δασκάλα τους κ.Μελαχροινού Χαρά έφτιαξαν όμορφες παιδικές λαμπάδες!!!

Β1΄
Η Α΄και η κυρία τους κ,Μάρκου Αναστασία έπλασαν Πασχαλινά κουλουράκια και έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου Πασχαλινού αυγού!!!
Α΄

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου σας ευχόμαστε <Καλό Πάσχα!!!Με υγεία και χαρά στις οικογένειές σας!!!




Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

 ΄                                           Πασχαλινό Παζάρι ΣΤ1΄και ΣΤ2



Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι δασκάλες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ κ. Κανελλοπούλου Νικολίτσα και κ. Τρίγκα Ανδριάνα, σας ευχαριστούμε πολύ που βοηθήσατε στο Πασχαλινό Παζάρι μας!!!Ήταν πραγματικά πολύτιμη και μεγάλη η συμμετοχή σας!!

Ευχαριστούμε τη διευθύντριά ,μας ,κ.Χάιδα Θεοδώρα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους γονείς  που αγόρασαν ή πρόσφεραν γλυκίσματα και κατασκευές στο παζάρι μας !         Επίσης,την κ.Μαρία του Κυλικείου για την πολύτιμη βοήθειά της! Μα πιο πολύ όλους τους συμμαθητές μας !!!

Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε θα τα διαθέσουμε για την ημερήσια εκδρομή μας ,αλλά και ένα μέρος αυτών θα δοθεί στη Φιλανθρωπική Ομάδα <Χέρι,Χέρι>,προκειμένου να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη!!!

 

                                                                 Καλό και ευλογημένο Πάσχα!!!

 





                                                       Εκκλησιασμός λόγω Πάσχα

Σήμερα,Τετάρτη,24 Απριλίου ,επισκεφθήκαμε τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και παρακολουθήσαμε την Προηγιασμένη θεία Λειτουργία!Βοήθειά μας !!!Καλή Ανάσταση!!!




 Πασχαλινή ιστορία από τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ.Θεοδωροπούλου Κονδυλία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης και η κυρία τους κ.Μάρκου Αναστασία δέχτηκαν με πολλή χαρά στην τάξη τους την επίσκεψη της κ.Θεοδωροπούλου Κονδυλίας ,η οποία στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων "Είμαι κι εγώ παιδί...έχω δικαίωμα",αφηγήθηκε με τρόπο διαδραστικό μια όμορφη πασχαλινή ιστορία!Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και πέρασαν υπέροχα!!!

Ευχαριστούμε πολύ την κ.Κονδυλία!!!










Σάββατο 20 Απριλίου 2024

 Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία-Παρακολούθηση τελικής πρόβας Αφής Ολυμπιακής φλόγας



Τα τμήματα ΣΤ1΄ και ΣΤ 2΄με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ.Κανελλοπούλου Νικολίτσα και την κ.Τρίγκα Ανδριάνα αντίστοιχα και με επιπλέον συνοδούς τη Διευθύντρια κ.Χάιδα Θεοδώρα ,τους γυμναστές κ.Παρασκευόπουλο Γεράσιμο και κ.Τριανταφυλλοπούλου Σπυριδούλα ,είχαν την τιμή και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελική πρόβα της Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 20024 στο Παρίσι!Συγκινηθήκαμε,θαυμάσαμε ,νιώσαμε υπερήφανοι και μεταφερθήκαμε για λίγο στην αρχαία Ελλάδα!!!Περάσαμε υπέροχα και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

Στον γυρισμό,φάγαμε μεσημεριανό στο Κτήμα Rifugio στο χωριό Στρέφι και παίξαμε στον χώρο ,ενώ κάναμε και μια στάση για παγωτό!!!








Κυριακή 14 Απριλίου 2024

                Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Παλαιά Σφαγεία-Κατασκευή Μασκαράτας

Τα τμήματα Β1΄και Β2΄με εκπαιδευτικούς συνοδούςτ κ.Μελαχροινού Χαρά (Β1΄) και τη μουσικό μας κ.Καφφέζα Ιωάννα(Β2΄) επισκέφθηκαν τα Παλαιά Σφαγεία ,την Παρασκευή,12/04 και έφτιαξαν όμορφες μασκαράτες σε συνεργασία με πολιτιστικά προγράμματα !!!















                                               Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

4 Απριλίου 2024,Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων ζώων και στο σχολείο μας μιλήσαμε για τη σημασία που έχει να υιοθετούμε ένα αδέσποτο ζωάκι,είδαμε ταινίες και βίντο με αδέσποτα ζώα και φτιάξαμε κολλάζ.

Ε2΄


                                        <Δόντια Υγιή ,τα φροντίζω στη στιγμή!!!>

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα πρωτάκια μας και η κυρία τους κ.Αναστασία Μάρκου δέχτηκαν την προγραμματισμένη επίσκεψη του οδοντίατρου κ.Μπάγια Ευάγγελου ,ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία που έχουν για την καλή μας υγεία τα καθαρά δόντια,τις τροφές που πρέπεινα απογεύγουμε για να είναι γερά ,το σωστό και τακτικό βούρτσισμα.Έφερε μάλιστα μαζί του και υλικό και έτσι οι μικροί μας μαθητές είδαν από κοντά και ακούμπησαν ψεύτικα δόντια.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Μπάγια για την επίσκεψη και την όμορφη παρουσίαση!!




















Τρίτη 2 Απριλίου 2024

             Επίσκεψη ΣΤ΄στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου και στο Μουσικό Γυμνάσιο Πάτρας



Σήμερα,Τρίτη,2 Απριλίου 2024,οι μαθητές της ΣΤ΄και οι δασκάλες τους κ.Κανελλοπούλου Νικολίτσα (ΣΤ1΄) ,κ.Τρίγκα Ανδριάνα (ΣΤ2΄),η μουσικός μας κ.Καφφέζα Ιωάννα και η εκπαιδευτικός των Αγγλικών κ.Κοκολιού Μαρία σε συνεργασία με τη ΣΤ ΄της Κρήνης και τον εκπαιδευτικό τους κ.Σπύρο ,επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Σαραβαλίου και το Μουσικό Γυμνάσιο Πάτρας στο πλαίσιο της Ομαλής Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και θέλοντας να πραγματοποιήσουν δράση που έχει σχέση με Δίκτυο Σχολείων. Σκοπός ήταν να γνωριστούν οι μαθητές των γειτονικών σχολείων ,οι οποίοι του χρόνου θα είναι συμμαθητές ,αλλά και να δουν τους χώρους των 2 Γυμνασίων και το τι προσφέρει το καθένα από αυτά τα διαφορετικά σχολεία.

Στο Γυμνάσιο ,μας υποδέχτηκε ο Γυμνασιάρχης κ.Γιωτόπουλος Γεώργιος και μια ομάδα μαθητών της Γ΄Γυμνασίου ,οι οποίοι μας ξενάγησαν στο σχολείο ,στις αίθουσες, είδαμε καθηγητές ,αλλά και πρώην συμμαθητές μας, μας χόρεψαν, μας έδειξαν εργασίες τους ,παίξαμε μαζί τους διάφορα αθλήματα ...

Στο Μουσικό Γυμνάσιο γνωρίσαμε σπουδαία ορχηστρικά σύνολα, ακούσαμε όμορφα τραγούδια και μουσικές, συμμετείχαμε σαν χορωδία ,ακούσαμε τον ήχο και τη λειτουργία διαφόρων μουσικών οργάνων και τον ρόλο τους στην ορχήστρα...

Περάσαμε πολύ όμορφα και χαρήκαμε που του χρόνου θα πάμε κι εμείς Γυμνάσιο!!!











                                                         Ημέρα παιδικού βιβλίου



Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βι βλίου το διήμερο 1 και 2 Απριλίου. Η 2α Απριλίου είναι η γενέθλια ημέρα του παραμυθογράφου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ορίστηκε ως παγκόσμια ημέρα εορτής του παιδικού βιβλίου. Οι μαθητές όλων των τάξεων ενεπλάκησαν σε δράσεις της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας με τις οδηγίες των δασκάλων τους και των εκπαιδευτικών που έχουν αναλάβει την βιβλιοθήκη ,την κ.Παπαδοπούλου Άσπα και την κ. Παπαχριστοπούλου Έλενα. Συζήτησαν, έπαιξαν, χαλάρωσαν, ενημερώθηκαν, ζωγράφισαν, απόλαυσαν βιβλία και έφτιαξαν πρωτότυπες αφίσες και βιβλιοπαρουσιάσεις που στολίζουν πλέον τον κεντρικό τοίχο στο χολ. Στο τέλος τους δόθηκαν αναμνηστικοί σελιδοδείκτες. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή και τις ιδέες τους και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς!!!









                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...