Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

                                                          Εκπαιδευτική επίσκεψη Δ1 και Δ2


Την Παρασκευή ,26 Ιανουαρίου 2024 τα τμήματα Δ1 και Δ2 με εκπαιδευτικούς -συνοδούς την κ. Παπακώστα Κωνσταντίνα ,κ. Παρασκευόπουλο Γεράσιμο και κ. Παπαδήμα Άγγελο πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μίλησαν για τα σήματα Οδικής Κυκλοφορίας, έμαθαν να περνούν από διαβάσεις, μιμήθηκαν τα αυτοκίνητα κινούμενα στους δρόμους του πάρκου και ακολουθώντας τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης ,έπαιξαν κρυφτό ψάχνοντας τον Υπεύθυνο του Πάρκου ,ακολουθώντας τα σήματα και βγήκαν νικητές!!!Στο τέλος ,έπαιξαν ελεύθερα στον χώρο! Επέστρεψαν συνειδητοποιημένοι ως πεζοί και μελλοντικοί οδηγοί με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!





 Επιμορφωτική συνάντηση με τον Σύμβουλο 7ης θέσης Δασκάλων Αχαϊας κ.Χολέβα Νικόλαο

Την Πέμπτη,25 Ιανουαρίου 2024 ,το σχολείο μας παρέμεινε κλειστό για τους μαθητές μας ,αλλά ανοιχτό για τους εκπαιδευτικούς ,καθώς πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση με τον Σύμβουλό μας κ.Χολέβα Νικόλαο με θέματα:<Το κοινωνιόγραμμα της σχολικής τάξης και η παιδαγωγική του σημασία>,<Παιδαγωγική αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των μαθητών/μαθητριών -Μελέτες Περίπτωσης>.

Επίσης ,η κ.Σεραφείμ Ευθυμία ,Απληρώτρια προϊαστένη του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Αχαϊας μας ενημέρωσε για το θέμα:<Σχέσεις σχολείου -Οικογένειας>,ενώ την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας παιδικής Λογοτεχνίας-Θεατροπαιδαγωγός ,κ.Θεοδωροπούλου Κονδυλία με θέμα:<Το λογοτεχνικό κείμενο ως μέσο καλλιέργειας και ενσυναίσθησης των μαθητών .Μια διδακτική προσέγγιση>.

Ευχαριστούμε τον κ.Χολέβα ,την κ.Σεραφείμ και την κ.Θεοδωροπούλου για την ενδιαφέρουσα διαδραστική επιμόρφωση!!! 









Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

                                                               Τα καλτσοτερατάκια του Β1


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 και η δασκάλα τους κ.Χαρά Μελαχροινού δημιούργησαν από ανακυκλωσιμα υλικά καλτσοτερατάκια!Τους έδωσαν ονόματα,προσωπικότητα,χαρακτήρα,προτιμήσεις,ζωή!!!



Ακολουθήστε τον σύνδεσμο...

https://www.postermywall.com/index.php/posterbuilder/view/fcab1a3781a33ae83e8485a398b15836/0

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

                              Ευχαριστήριο γράμμα  του ΣΤ1΄προς τον Δήμαρχο Πατρέων

Σαραβάλι,17-01-2024

 

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε οι μαθητές της ΣΤ1 ΄τάξης του Δημοτικού σχολείου Σαραβαλίου και ελπίζουμε το γράμμα μας να σας βρίσκει καλά!

Σας ευχόμαστε <Καλή χρονιά !!!>Εμείς επιστρέψαμε πολύ χαρούμενοι στο σχολείο τη νέα χρονιά ,καθώς με ενέργειές σας η τάξη μας ομόρφυνε και έγινε πιο λειτουργική!!!Οι υπάλληλοι του δήμου μας έφτιαξαν καινούριο πάτωμα από πλακάκι στην προκάτ αίθουσά μας ,αφού έβγαλαν το σάπιο και σπασμένο πάτωμα που είχαμε πριν. Έτσι ,η τάξη μας δε μυρίζει πια μούχλα και δεν κινδυνεύουμε να πέσουμε στις τρύπες!

Και σαν καλά και ευγενικά παιδιά που είμαστε αφού σας είχαμε στείλει γράμμα με το παράπονό μας ,τώρα σας στέλνουμε αυτό το γράμμα για να σας ευχαριστήσουμε και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο σας και να είστε πάντα δίπλα στο σχολείο μας !!!

 

                                                                                                      Με σεβασμό,

                                                                  Οι μαθητές του ΣΤ1΄,η διευθύντρια και η κυρία μας!!!  

                                                            Ανακαλύπτοντας τις Ηπείρους


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ1΄με τη δασκάλα τους κ.Κανελλοπούλου Νικολίτσα, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες ,δημιούργησαν με πλαστελίνη το ανάγλυφο των Ηπείρων, μια εργασία στο πλαίσιο της Γεωγραφίας και του κεφαλαίου :Ανάγλυφο των Ηπείρων.
Τα παιδιά ,αφού είδαν εικόνες στον υπολογιστή της τάξης και διάβασαν πληροφορίες για τα μεγαλύτερα βουνά και πεδιάδες της γης και μελέτησαν σε χάρτες ,αλλά και στις κουρτίνες της αίθουσας που έχουν πάνω τον παγκόσμιο χάρη, σχεδίασαν σε μπλε χαρτόνια την ήπειρο που επέλεξε η ομάδα τους, έπλασαν πλαστελίνες και δημιούργησαν με ενθουσιασμό, ομαδικότητα και χαρά τα όμορφα έργα τους!!!












                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...