Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

                                                     <<Το Μουσείο πάει σχολείο!!!>>


 Στις 27.3.23, ο Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών (Σ.Ο.Π.Ο.Π.) επισκέφθηκε το σχολείο μας ύστερα από πρόσκληση των μαθητών του Δ2 τμήματος και της εκπαιδευτικού Παπαχριστοπούλου Έλενας. Το "μουσείο πάει σχολείο" λοιπόν και όλες οι τάξεις σιώπησαν μπροστά στο θέαμα τόσης ιστορίας!  Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Βαγγελάκος κι ο αντιπρόεδρος κ. Μιχαλόπουλος παρουσίασαν τον αγωνιστή του 21 και τα άρματά του. Μπροστά μας παρέλασε υπερήφανο το παρελθόν με αυθεντικά κειμήλια του Απελευθερωτικού Αγώνα: όπλα, στολές, υλικό από την επανάσταση του 1821 τα οποία είδαμε κι αγγίξαμε όλοι.

Η συγκίνηση, το δέος κι ο θαυμασμός κατέκλυσαν τον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας! Εξαιρετική δουλειά !!!    Σας ευχαριστούμε πολύ!!!




















                                                  Δράσεις Ομίλου κυρίας Χαράς

   Τη Δευτέρα,27 Μαρτίου η κυρία Χαρά με τα παιδιά του ομίλου της διάβασαν δύο παραμύθια και  ανάρτησαν με λογισμικό padletσhttps://padlet-uploads.storage.googleapis.com/1439883824/f3127f4a9be0ee5abee8620808724fc6/padlet_image_picker_file_f1291846_d1d7_488e_91cε εικονικό πίνακα σκέψεις και εικόνες  των μαθητών του Ομίλου!!!

https://padlet.com/koukoulixara/my-sumptuous-padlet-z58ld8g3avosgjia

Ακολουθήστε τον πιο πάνω σύνδεσμο...





                      Επιμορφωτική συνάντηση στο σχολείο μας για γονείς και εκπαιδευτικούς !




Ύστερα από επικοινωνία του Συλλόγου Διδασκόντων με το Κέντρο πρόληψης και εξαρτήσεων <Καλλίπολις>και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ,πραγματοποιήθηκε χτες επιμορφωτική συνάντηση στον χώρο του σχολείου, με θέμα :<Για μια καλύτερη επικοινωνία στην οικογένεια σήμερα.>

   Εισήγηση έκανε η Ψυχολόγος του Κέντρου πρόληψης κ. Φαλτσέτα  Μαριλίνα.

   Δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα ,όπως...-Τι είναι αυτό που μπλοκάρει την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια;...-Γιατί δεν τα καταφέρνουμε; -Με ποιους τρόπους μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία;Μέσα από παραδείγματα επικοινωνίας γνωρίσαμε πώς να χειριζόμαστε προβληματισμούς των παιδιών ,αλλά και με ποιον τρόπο μπορούμε να τα βοηθήσουμε .Πως πρέπει να ακούμε τον συνομιλητή μας ,να δείχνουμε κατανόηση και ενσυναίσθηση...

   Σίγουρα όσοι το παρακολουθήσαμε μόνο θετικά αποκομίσαμε...

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

                                                          Γιορτή 25η Μαρτίου

    Πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 25η Μαρτίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Κανελλοπούλου Νικολίτσα ,την Μπάγια Εύη (δασκάλες της ΣΤ΄),τη μουσικό μας Καφέζα Ιωάννα και τον γυμναστή μας Μάκη Παρασκευόπουλο, υπεύθυνο για τα σκηνικά και τα ηχητικά...

    Τα παιδιά της Έκτης, στην τελευταία τους γιορτή στο Δημοτικό ,μας απέδειξαν πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν βάζουμε υψηλούς στόχους, όταν είμαστε ενωμένοι και δημιουργικοί!

     Η γιορτή, όπως μας είπαν όσοι μας παρακολούθησαν ,κατάφερε να συγκινήσει το κοινό και εισπράξαμε θετικά σχόλια από όλους!!!

     Σε κλίμα απόλυτης ησυχίας ...το ΣΤ2 μας έκανε να γελάσουμε με το σκετς του ,το ΣΤ1 μας συγκίνησε με τα πορτραίτα των Ηρώων που μας παρουσίασε, η χορωδία μας μάγεψε με τις μελωδικές φωνές των παιδιών και τα πολύ όμορφα τραγούδια που επέλεξε η κυρία Ιωάννα ,τα χορευτικά ενθουσίασαν γονείς και παιδιά!!!

    Μας κάνατε περήφανους!!!

    και ..όπως λέμε...αν μας αντέξει το σκοινί...θα φανεί στο χειροκρότημα...

ΣΤ2


ΣΤ1

Παρέδωσε το ΣΤ2 στο ΣΤ1 τη σημαία με καμάρι!!!

                                     Και ο σημαιοφόρος μας Βόγλης Δημήτρης ,έκλεψε τις εντυπώσεις !!! 

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

                            

                                    Εκδήλωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

       Σήμερα ,22/03/2023,ευαισθητοποιημένοι από το πρόσφατο δυσμενές περιστατικό των Τεμπών οργανώσαμε μια μικρή εκδήλωση στο σχολείο μας το Δημοτικό μαζί με το Νηπιαγωγείο !

      Γράψαμε και στείλαμε μηνύματα προς τον Θεό με μπλε μπαλόνια, προς τους νεκρούς με λευκά μπαλόνια και προς τους συνανθρώπους μας που έχασαν δικούς τους και έμειναν πίσω με κίτρινα μπαλόνια.

     Ζητήσαμε από τον Θεό να τους προσέχει, να τους έχει δίπλα του ,να δίνει δύναμη στους δικούς τους ανθρώπους...

    Στους νεκρούς στείλαμε ευχές να βρίσκονται κοντά στον θεό ,να είναι αναπαυμένοι, πως νιώθουμε άσχημα που έφυγαν τόσο άδικα...

   Σε όσους έμειναν πίσω, με την ευχή να μπορούσαν πετώντας  να φτάσουν τα μηνύματά μας ,στείλαμε τη συμπόνια ,τη συμπαράσταση, τη σκέψη μας και ευχές να τους δίνει δύναμη και κουράγιο ο Θεός...

    Ήταν αμέτρητα τα μηνύματά μας και τα στέλναμε ανά τμήμα διαβάζοντάς τα δυνατά με την ελπίδα πως θα φτάσουν στον προορισμό τους.

    Γίναμε όλοι .. .και είμαστε πάρα πολλοί...μια ομάδα και ενωθήκαμε για να εκφράσουμε τον πόνο και τη θλίψη που ένιωσαν οι μικρές ,γεμάτες καλοσύνη και αθωότητα ψυχές μας...

   Ποτέ ξανά να μη ζήσει η χώρα μας μια τέτοια τραγωδία...











   Η πρώτη Δημοτικού και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου σε συνεργασία με τη Μουσικό μας πραγματοποίησαν μια δράση στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Τα νηπιάκια μας επισκέφθηκαν την πρώτη, έκατσαν στα θρανία τους και τα πρωτάκια τα υποδέχτηκαν με τα < Κάλαντα της Άνοιξης >.

                                                                Με το καλό μας έρθετε από τον Σεπτέμβριο μικροί μας φίλοι!!!




Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

                                        







                                                Χελιδόνα έρχεται απ΄ τη μαύρη θάλασσα ,

                                                 θάλασσα κι αν πέρασε ,έκατσε και λάλησε,

                                                μωρ΄καλή νοικοκυρά ,έμπα -έβγα στο κελάρι ,

                                               φέρ'αυγά σαρακοστιά και σχοινιά πεντηκοστά,

                                                για να δέσουμε τον Μάρτη και το τσιλιριμπουρδάκι.

                                                  Κι αν δεν έχετε αυγά ,παίρνουμε την κλωσαριά,

                                                  να γεννάει ,να κλωσάει και να σέρνει τα πουλιά!

Μια ευχάριστη έκπληξη από τα πρωτάκια μας !Μας έψαλλαν με τη μουσικό μας την κυρία Ιωάννα Καφφέζα τα κάλαντα της Άνοιξης !!!<Καλή Άνοιξη!> από τις γλυκές φωνές των μικρών μας!!!


                           Πρώτη μέρα στην πισίνα για τα Δελφινάκια του Σαραβαλίου!

    Κάθε Τρίτη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ ΄τάξης θα επισκέπτονται το κολυμβητήριο με συνοδούς ,τα κορίτσια, τη Διευθύντριά μας κ. Δώρα Χάιδα και τα αγόρια ,τον γυμναστή μας ,κ, Μάκη Παρασκευόπουλο!  <Καλή Αρχή ,μικρά μας δελφινάκια!!!>














Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

                                 Εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο archeolab

Σήμερα ,Παρασκευή ,10 Μαρτίου 2023,οι τάξεις Β΄ Γ1 και Γ2,επισκέφθηκαν τον χώρο archeolab και παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα ανασκαφής προσομοίωσης μυκηναϊκής οικείας.

Έγιναν για λίγο μικροί Αρχαιολόγοι και έκαναν ανασκαφές στον χώρο...                                      Πέρασαν τέλεια ,μεταφερόμενοι στην παλιά εποχή και ένιωσαν σπουδαίοι και δημιουργικοί....

Υπεύθυνοι συνοδοί: κ.Άσπα Παπαδοπούλου (Β΄),κ.Κωνσταντίνα Παπακώστα(Γ1),κ.Βασίλης Χρονόπουλος(Γ2),κ. Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου,κ.Κυριακή Ψυχογιού,κ.Ειρήνη Αγγελοπούλου.









Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

                                      Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Τιτάν

Σήμερα,Πέμπτη,9 Μαρτίου 2023 τα δυο τμήματα της Τετάρτης με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ.Γιώτα Φαρμάκη και την κ.Έλενα Παπαχριστοπούλου καθώς και τον γυμναστή μας κ.Μάκη Παρασκευόπουλο,πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο του εργοστασίου τσιμέντου Τιτάν στο Δρέπανο Αχαϊας! 

 Εκεί ξεναγήθηκαν στην έκθεση με τίτλο «Tου καιρού τα

μυστικά». Η έκθεση ήταν μια διαδραστική, εκπαιδευτική εμπειρία μετεωρολογίας για τους μαθητές που είχαν την ευκαιρία:

•Να ενημερωθούν για τους τρόπους πρόγνωσης του καιρού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με διάφορα μετεωρολογικά όργανα.

  • Να μιλήσουν για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 
  • Να παρακολουθήσουν βίντεο γύρω από τις μετεωρολογικές συνθήκες.
  • Να κάνουν πειράματα και να ανακαλύψουν πώς δημιουργούνται όλα τα καιρικά φαινόμενα(κεραυνός,ουράνιο τόξο,χιόνι,βροχή)
  • Να αναρωτηθούν και να σκεφτούν τρόπους "σωτηρίας του πλανήτη"
  • Να συζητήσουν 
  • Να περιηγηθούν και να διαβάσουν την πρόγνωση του καιρού στο meteo.gr
  • Αφού απόλαυσαν την ενδιαφέρουσα ξενάγηση,έγαγαν το κολατσιό (σάντουιτς και χυμός) που τους προσφέρθηκε. Τελος, κατέγραψαν τις εμπειρίες τους σε αυτοκόλλητα χαρτάκια που τοποθέτησαν στον ειδικό τοίχο.










                                            Εκπαιδευτική Επίσκεψη Α 1,Α2,Ε1 και Ε2

   Σήμερα,9 Μαρτίου 2023 ,τα δυο τμήματα της Πρώτης και τα δυο της Έκτης με συνοδούς,την κ.Χαρά μελαχροινού(Α1),την  κ.Μαρία Τζουμερκιώτη (Α2),την κ.Αυγέρου Εύη (Ε1) και την κ.Ανδριάνα Τρίγκα (Ε2) επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Λουκουμιών <Σκιαδαρέσης > και το Εργοστάσιο Γάλακτος <Πρώτο>.Επίσης,πήγαν και για παιχνίδι στο γήπεδο του Αχαιού Σαραβαλίου!Πέρασαν τέλεια!!!





                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...