Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

 



                                                                     Χρόνια Πολλά!!!

Τιμήσαμε σήμερα τη μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Ανδρέα, μέσα στις τάξεις μας ...

Ο καιρός δε μας επέτρεψε να πάμε στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα της περιοχής μας, όμως μιλήσαμε για τη ζωή του Αγίου ,για την Σταύρωσή του σε σχήμα Χ, για τα έθιμα της ημέρας, παρακολουθήσαμε βιντεάκια, ακούσαμε το Απολυτίκιό του, ζωγραφίσαμε...

                                                                                         Να είναι Προστάτης και βοηθός μας...

 

                     Τοποθέτηση Σταθμού Μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στο σχολείο μας


Αγαπητοί γονείς ,

σας ενημερώνουμε πως ύστερα από αίτηση του σχολείου μας στο γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας  και στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, επιλεγήκαμε να φιλοξενήσουμε σταθμό μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στο σχολείο μας!!!

 

 Το σχολείο μας έτσι:

  • θα μπορεί να έχει  πρόσβαση στα δεδομένα των μετρήσεων για να τα χρησιμοποιήσουμε είτε στα περιβαλλοντικά προγράμματα, είτε στα εργαστήρια δεξιοτήτων, 
  • θα προσκληθούμε σε σχετική ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση,
  • θα μπορούμε να καλούμε στο σχολείο μας τους υπεύθυνους του προγράμματος για ενημέρωση και
  • θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεπτόμαστε με τους/τις μαθητές/τριές μας το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

 Η κ.Χαρά Μελαχροινού και ο όμιλός της ,μας παρουσιάζουν τη δημιουργία τους...<Ο φιλαράκος γραψίματος για τις πιο όμορφες ιστορίες του ομίλου μας!!!>



 Σας παρουσιάζουμε το πόστερ με την εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Α1 του σχολείου μας ,με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Χαρά Μελαχροινού,η οποία πραγμτοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο:<Τζίτζικας -Μέρμηγκας και Πασχαλίτσα!>,στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο ...

https://www.postermywall.com/index.php/posterbuilder/view/fa53da8657a9fe704cd1dbebd5904772/0

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

                                        Πράξη αγάπης από τα παιδιά του Δημοτικού μας!!!                                                                   

                                                                           Ενημέρωση

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, καθώς πλησιάζουν οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και θέλοντας  να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μας μαθητές,να νιώσουν την αξία της προσφοράς από το υστέρημά μας σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη,θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να προσφέρετε,ό,τι και αν μπορεί  ο καθένας σας από είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα,παιχνίδια ,ρούχα),τα οποία θα πακετάρουμε μαζί με τα παιδιά και θα τα προσφέρουμε ύστερα από κοινή απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ,σε οικογένειες της περιοχής μας που γνωρίζουμε πως τα χρειάζονται ...(μέχρι 15 Δεκεμβρίου)

Έτσι,θα δώσουμε χαρά στους συνανθρώπους μας ,αλλά και ένα μάθημα αγάπης και αλληλοβοήθειας στους μικρούς μας μαθητές!!!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που πάντοτε είστε δίπλα μας και συμμετέχετε σε όλες τις δράσεις μας!!!

                                               Η Διευθύντρια και το Διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας...

 

     Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου

                                                             Υπεύθυνη Δήλωση

Ο/Η  πιο κάτω υπογραφόμενος/η ..............................................................................................................

Γονέας/κηδεμόνας του /της μαθητή/τριας της .........τάξης ....................................................................,

ΔΗΛΩΝΩ υπεύθυνα ότι επιτρέπω στο παιδί μου να συμμετέχει στην εκπαιδευτική επίσκεψη -παρακολούθηση παιδικής ταινίας στον πολυχώρο VESO MARE,την Πέμπτη,1 Δεκεμβρίου 2022.

Οι τάξεις Α,Β,Γ θα παρακολουθήσουν την ταινία :<Μικρός Νικόλας -Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού>.

Οι τάξεις Δ,Ε ,ΣΤ θα παρακολουθήσουν την ταινία:<Παράξενος κόσμος>.

Μετά το τέλος των ταινιών ,οι μαθητές των μικρών τάξεων,αν ο καιρός το επιτρέψει, θα παίξουν για λίγο στον χώρο ,ενώ οι μεγάλες θα παίξουν στην παιδική χαρά στο Νότιο πάρκο.

Τιμή εισιτηρίου :4,50 Ευρώ

Κόστος λεωφορείου:2 ευρώ

Για τα αδέρφια που είναι σε σύνολό 3 και πάνω ,θα πληρώσουν τα δύο το σινεμά ,αλλά όλα το λεωφορείο.

 

                                                                                               Ο Δηλών/Η Δηλούσα

 

                            

                                             .............................................................................

 

                                                                 Διαφημίσεις

Στο πλάισιο της ενότητας της Γλώσσας <Διατροφή>,μιλήσαμε για την καλή και κακή-παραπλανητική διαφήμιση...Έτσι ,δημιουργήσαμε κι εμείς τις δικές μας διαφημίσεις, με σλόγκαν, έντονα χρώματα και θετικά λόγια για τα προϊόντα που θέλουμε να παρουσιάσουμε...

Ελπίζουμε να σας πείσουμε...

                     Οι μαθητές του ΣΤ1 τμήματος και η δασκάλα τους,Κανελλοπούλου Νικολίτσα








Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

                                         Γαντοζωάκια συστηθείτε!!!Μέρος Β΄


Η κ.Χαρά Μελαχροινού και τα γαντοζωάκια του Ομίλου της,μας καλούν και πάλι...Αυτή τη φορά ...για να μας συστηθούν...

Πατάμε τον σύνδεσμο και απολαμβάνουμε την όμορφη δημιουργία τους!!!

https://drive.google.com/file/d/1QIgANEgtS5dCduLqh2iqqK0xCGLAgYA-/view


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

                                                                  Σχολικό Συμβούλιο

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας το πρώτο σχολικό συμβούλιο της χρονιάς με πρόεδρο τη Διευθύντρια του σχολείου κ.Χάιδα Θεοδώρα και τακτικά μέλη τους εκπαιδευτικόυς: Κανελλοπούλου Νικολίτσα, Παπαχριστοπούλου Ελένη, Παρασκευόπουλο Γεράσιμο .Στο συμβούλιο συμμετέχουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων,κ.Αθανασόπουλος Χαράλαμπος και ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Κοντογεωργόπουλος Ανδρέας .Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο σχολείο σε κλίμα συνεργασίας για το καλό των μαθητών μας!!!

Προηγήθηκε συνάντηση -γνωριμία των μελών του νέου Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας!!!

                                                                   Καλό αγώνα και καλή συνεργασία!!! 



 17 Νοεμβρίου 2022

Σήμερα γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Επέτειο του Πολυτεχνείου!

Μιλήσαμε για τα γεγονότα, παρακολουθήσαμε αφιερώματα και πραγματικά ντοκουμέντα, τραγουδήσαμε ,είπαμε συνθήματα, οι μικρές τάξεις έφτιαξαν κατασκευές και όλοι μαζί ψάλλαμε τον εθνικό μας Ύμνο ,τονίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα του Δημοκρατικού πολιτεύματος και της ενότητας που πρέπει να μας διακατέχει σαν λαό!!!

                                                                                     Και του χρόνου!!!





























                                                 Εβδομάδα Υγιεινής διατροφής
Την εβδομάδα που διανύουμε τα δυο τμήματα της έκτης ,στο πλαίσιο της ενότητας που ολοκληρώσαμε και έχει τον τίτλο<Διατροφή>,πραγματοποιήσαμε υγιεινό πρωινό στο σχολείο!!!Στρώσαμε τα τραπέζια μας, το ετοιμάσαμε και το γευτήκαμε με πολλή χαρά σαν μια μεγάλη ,αγαπημένη οικογένεια!!!
Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για την προσφορά τους!!!
Το χαρήκαμε πάρα πολύ και δώσαμε υπόσχεση ...να το ξανακάνουμε!!!


































    Την Παρασκευή,4 Οκτωβρίου 2022,η Β΄τάξη του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τηνΠαπαδοπούλου Άσπα και τα τμήματα Γ1 και Γ2 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Παπακώστα Κωνσταντίνα και τον Χρονόπουλο Βασίλη αντίστοιχα,καθώς και με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης,Ψυχογιού Κυριακή και Αγγελοπούλου Ειρήνη, πραγματοποίησαν την πρώτη τους εκπαιδευτική εκδρομή ,στο αποστακτήριο του κ.Μπακουλόπουλου Γιάννη και στο Οινοποιείο της Αχάια Κλάους!!! Αφού γνωρίσαμε τον τρόπο απόσταξης και παρασκευής του τσίπουρου και κεραστήκαμε γλυκό και χυμούς από τον κ.Γιάννη και την κ.Ειρήνη, (και τους ευχαριστούμε!!!)ξεναγηθήκαμε στον σπουδαίο για την πόλη μας χώρο της Αχάια Κλάους, γνωρίσαμε την ιστορία του και νιώσαμε περήφανοι που βρίσκεται στην περιοχή μας!!!                                             Τέλος παίξαμε πολύ ,θαυμάζοντας παράλληλα την όμορφη θέα!!!

 https://drive.google.com/file/d/1QO9HXz9hxnxmjmpJO-bJqBCNpFjQ9nss/view?usp=share_link

Ακολουθήστε τον πιο πάνω σύνδεσμο ...και θα παρακολουθήσετε το βίντεο ,που δημιούργησε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Μελαχροινού Χαρά με τους μαθητές που συμμετέχουν στον όμιλο :<Έναν καιρό και μια φορά!!!Από τη δημιουργική σκέψη ...στην ψηφιακή τεχνολογία!>

Τίτλος δημιουργίας:<Τα μαγικά γαντοζωάκια!!!>

Ας το απολαύσουμε...

 Την Πέμπτη ,10 Νοεμβρίου,τα τμήματα Δ1 και Δ2 του σχολείου μας ,με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη Φαρμάκη Γιώτα και την Παπαχριστοπούλου Έλενα αντίστοιχα, πραγματοποίησαν την πρώτη εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο ψηφιακό μουσείο για το 1821 καθώς και στο Πάρκο Δεινοσαύρων!!!

 Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς μας μαθητές!!!Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος, ώστε αρνούνταν να φύγουν...Το 5G με την εικονική πραγματικότητα μας έδωσε την εντύπωση πως το 1821 είναι...ΤΩΡΑ...!!!Βάλαμε τα γυαλιά και τα ακουστικά μας και ταξιδέψαμε στον χρόνο...Φορέσαμε ψηφιακά παραδοσιακές στολές, φτιάξαμε παζλ, λύσαμε κουίζ ,ακροστοιχίδες και σταυρόλεξα και γενικά...πήραμε μια ιδιαίτερη επαναστατική ψηφιακή γεύση!!!

Ύστερα, ακολούθησε πικ-νικ, πλάι στη θάλασσα στο Νότιο Πάρκο και ...αρκετό παιχνίδι!!!

Τέλος, απολαύσαμε τους δεινόσαυρους! Μας περίμεναν με κίνηση και βρυχηθμούς τέτοιους, που...ακόμα ηχούν στα αυτιά μας...Ο Τυραννόσαυρος ήταν εκεί κι εμείς, γίναμε παλαιοντολόγοι και βρήκαμε οστά άλλων προΪστορικών ερπετών!!!

Ζήσαμε για λίγο σε άλλες εποχές και μοιραζόμαστε την


εμπειρία μας με αυτές τις φωτογραφίες...






















 Γιορτάζοντας το Halloween στο σχολείο μας ,στις 31 Οκτωβρίου ,η εκπαιδευτικός των Αγγλικών Λουρίδα Κωνσταντίνα με τα δυο τμήματα της Στ΄,πραγματοποίησε εντυπωσιακές κατασκευές !!!

Ευχαριστούμε τις μαμάδες που συνέβαλαν με όμορφες ,γλυκές δημιουργίες!!!








                                                                Και του χρόνου!!!

                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...