Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

 Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

   Γιορτάσαμε σήμερα ,παραμονή της Εθνικής μας Επετείου , με τη λαμπρότητα που αρμόζει και σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το  <ΟΧΙ>!!!

   Αφού συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο ανά τμήμα και η διευθύντριά μας κ.Χάιδα  διάβασε το μήνυμα της υπουργού , ανακοίνωσε τα ονόματα των μαθητών ,που έπειτα από κλήρωση όσων αρίστευσαν ,θα είναι οι φετινοί σημαιοφόροι και παραστάτες. Τέλος ,το κάθε τμήμα πραγματοποίησε δραστηριότητες,(προβολή βίντεο, τραγούδια, ποιήματα, κατασκευές )στην τάξη του!!!

      Ας ευχηθούμε να φανούμε όλοι σε κάθε μας δράση ισάξιοι των προγόνων μας!!!  





Για την 28η Οκτωβρίου :                    Σημαιοφόρος:Σακκής Στέλιος

    Τμήμα:ΣΤ2                                     Παραστάτες:Νικολετόπουλος Ανδρέας

                                                              Κακαβούλιας Αχιλλέας

                                                               Καφετζής Παναγιώτης

                                                               Γιωτοπούλου Ακριβή

                                                               Πολίτη Ευαγγελινή

                                                              Κατάθεση στεφάνου: Τρικόγιας Αντώνης


Για την 25η Μαρτίου:                              Σημαιοφόρος:     Βόγλης Δημήτρης

Τμήμα:ΣΤ1                                              Παραστάτες:Στασινοπούλου Κωνσταντίνα

                                                                 Κουλούρη Μαριάννα

                                                                 Οικονόμου Ελευθερία

                                                                 Μπακουλοπούλου Αναστασία

                                                                Γεωργαντζά Αθηνά

                                                                Κατάθεση στεφάνου:Οικονόμου Κατερίνα

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα τμήματα ΣΤ1 και Ε2 του σχολείου μας, πραγματοποίησαν σήμερα αξιόλογα κολλάζ-εργασίες, με τίτλους...<Λίμνη Βιστονίδα-το παρόν-το παρελθόν και το μέλλον της> και <Μελετώντας τις φυσικές καταστροφές >,αντίστοιχα...

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ.Ελισάβετ Καμίτση






               1η εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού!

    Πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα,17 Οκτωβρίου 2022 την πρώτη εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο Τσιπουράδικο- Απoστακτήριο του κ.Μπακουλόπουλου Ιωάννη ,το οποίο βρίσκεται στο Σαραβάλι, στο Οινοποιείο της Αχάια Κλάους, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή μας και στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αχαιού ,της τοπικής ομάδας του Σαραβαλίου!

  Αφού μάθαμε πολλά για το τσίπουρο ,τον τρόπο απόσταξης και παραγωγής του, λίγα μυστικά του επαγγέλματος και νιώσαμε το έντονο άρωμά του, συνεχίσαμε με την εντυπωσιακή ξενάγηση στον χώρο της Αχάια Κλάους, όπου μάθαμε την ιστορία της, είδαμε φωτογραφίες και τα τεράστια βαρέλια με τη Μαυροδάφνη ,μεταφερόμενοι σε μια άλλη εποχή...

  Τέλος, παίξαμε και χαρήκαμε στο γήπεδο !!!Περάσαμε τέλεια και αποκτήσαμε πολλές γνώσεις για την ιστορία του τόπου μας!!!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί- συνοδοί: Αυγέρου Ευαγγελία, Τρίγκα Ανδριάνα, Κανελλοπούλου Νικολίτσα, Μπάγια Ευδοξία, Λουρίδα Κωνσταντίνα.

Οι στιγμές μας...
















Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

                                                           Ημέρα σχολικού Αθλητισμού

     Γιορτάσαμε και φέτος με λαμπρότητα την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ,κάνοντας δραστηριότητες μέσα στην τάξη ,αλλά και πολλά και σπουδαία παιχνίδια ,αγώνες ,αθλήματα και άλλα στην πρώτη εκδρομή που πραγματοποίησε φέτος όλο μαζί το σχολείο μας!!!
  Μιλήσαμε για τη σημασία του Αθλητισμού, για τους Αρχαίους προγόνους μας και τη σημασία που έδιναν στην εκγύμναση του σώματος ,για τον συναγωνισμό...
  Γυμναζόμαστε για να είμαστε υγιείς!!!
  Γυμναζόμαστε για να χαρούμε!!!
  Γυμναζόμαστε για να έχουμε καλύτερη διάθεση!!!
  Γυμναζόμαστε ατομικά...
  Γυμναζόμαστε ομαδικά...
  Μα πάνω από όλα....Γυμναζόμαστε χωρίς διακρίσεις!!!
  Κ περνάμε όμορφα όλοι μαζί σαν ομάδα !!!

























Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

 Αίτηση συμμετοχής σε όμιλο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Επώνυμο:____________________________

 Όνομα:______________________________

 Email:______________________________

Τηλέφωνο:__________________________

Κινητό τηλ.:_________________________

Παρακαλώ να δεχτείτε τη συμμετοχή του μαθητή/της μαθήτριας

 ΕΠΩΝΥΜΟ: _______________________________________

ΟΝΟΜΑ: __________________________________________

ΤΑΞΗ: ____________________________________________

 Στους παρακάτω ομίλους, οι οποίοι θα λειτουργήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλιου για το σχολικό έτος 2022-2023. ΔΗΛΩΣΤΕ μέχρι δυο (02) ομίλους βάζοντας αριθμό (1 στην πρώτη, 2 στη δεύτερη επιλογή)

ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΑ

ΤΑΞΗ

ΕΠΙΛΟΓΗ

(1η, 2η)

 

 

 

 

1. ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: ΣΑΙΞΠΗΡ ΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΑ

Υπεύθυνη εκπ/κος: Χάιδα Θεοδώρα

Κριτήρια επιλογής: μουσικοθεατρικές δεξιότητες, εικαστικές δεξιότητες και εξοικείωση με τη χρήση ΤΠΕ.

Οντισιόν σε περίπτωση υπεραριθμίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ

13.15-14.00

&

ΠΕΜΠΤΗ

13.15-14.00

 

Δ,Ε,ΣΤ

 

2. ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ : «έναν  καιρό και μια φορά… από τη δημιουργική σκέψη  στην ψηφιακή δημιουργία»

Υπεύθυνη εκπ/κος: Μελαχροινού Χαρίκλεια)

Κριτήρια επιλογής: Κλήρωση σε περίπτωση υπεραριθμίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ

13.15-14.00

&

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

13.15-14.00

 

Α,Β,Γ,Δ

 

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 19/10/2022

Ο αιτών/Η αιτούσα _____________________________

 Προϋποθέσεις και λειτουργία ομίλων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ4509/2022, ορίζονται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία Ομίλων στα Δημόσια σχολεία. Πιο συγκεκριμένα:

1.Οι Διευθυντές/ντριες ή οι Προϊστάμενοι/ες των δημοτικών σχολείων και των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με δική τους πρωτοβουλία ή μετά από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων ή εκπαιδευτικού ή εκπαιδευτικών της οικείας σχολικής μονάδας, δύνανται να αποφασίζουν τη συγκρότηση και λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων, μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Σχολικού Συμβουλίου και της οικείας δημοτικής αρχής. Οι εκπαιδευτικοί όμιλοι των δημοτικών σχολείων δύναται να συγκροτούνται και να λειτουργούν και κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος της σχολικής μονάδας.                                              

  2. Στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων δύναται να προσφέρονται αντικείμενα και δράσεις όπως ενδεικτικά αναφέρονται: δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα, μεταξύ άλλων, με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές - πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας. Οι όμιλοι δύνανται, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών-βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας.        3. Το γνωστικό αντικείμενο ή η δράση, δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία που εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων θα πρέπει να ανταποκρίνεται, κατά το δυνατόν, στα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών, χωρίς οι διδάσκοντες/διδάσκουσες να παραγνωρίζουν το περιεχόμενο και τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις των διδασκόμενων μαθημάτων, σύμφωνα με το οικείο αναλυτικό πρόγραμμά τους.

    4. Οι όμιλοι δεν πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της επέκτασης, ενίσχυσης και προετοιμασίας των μαθημάτων του Ωρολογίου Προγράμματος («φροντιστηριακό» χαρακτήρα).                                                5. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει σε έναν ή δύο ομίλους.                                                     

 6. Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς ομίλους υποβάλλονται από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή τους ίδιους, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, στη διεύθυνση του σχολείου.                                                                                                       

        7. Η λειτουργία των ομίλων αρχίζει στις 24 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

8. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών για τη λειτουργία ενός ομίλου ορίζεται στους έξι (6) και ο μέγιστος στους δώδεκα (12). Ένας όμιλος συνεχίζει να λειτουργεί εφόσον έχει τουλάχιστον πέντε (5) ενεργούς μαθητές, ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση του/της υπευθύνου/ης εκπαιδευτικού και απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας ή του/της Προϊστάμενου/ης της σχολικής μονάδας.                             9.Οι όμιλοι λειτουργούν μετά το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα, σε ωράριο που καθορίζεται σε κάθε σχολείο. Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία δύναται να αποφασισθεί η λειτουργία των ομίλων και κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος της σχολικής μονάδας.                                   10. Οι όμιλοι λειτουργούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Το ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας ενός ομίλου είναι οι δύο (2) διδακτικές ώρες και το μέγιστο οι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες. Επαρκής θεωρείται η λειτουργία ενός ομίλου αν πραγματοποιούνται κατ’ ελάχιστο τριάντα έξι (36) ώρες ετησίως, για τους ομίλους με δίωρη εβδομαδιαία λειτουργία, και εβδομήντα δύο (72), για τους ομίλους με τετράωρη εβδομαδιαία λειτουργία.                                                                                              11. Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον όμιλο απαιτείται: α) συστηματική παρακολούθηση. Ο/Η μαθητής/τρια δεν μπορεί να απουσιάσει πάνω από οκτώ (8) ή δεκαέξι (16) διδακτικές ώρες ετησίως, ανάλογα με το αν η διάρκεια του προγράμματος είναι τριάντα έξι (36) ή εβδομήντα δύο (72) ώρες.                            

     12 . Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου ο/η μαθητής/τρια λαμβάνει βεβαίωση επιτυχούς συμμετοχής σ’ αυτόν, την οποία υπογράφουν ο/η Διευθυντής/ντρια ή ο/η Προϊστάμενος/η της σχολικής μονάδας και ο/η υπεύθυνος/η του ομίλου.

                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...