Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Λειτουργία Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ) στο σχολείο μας.

 

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο μας.

Ο θεσμός της Ε.Δ.Υ. αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια με σκοπό την άμεση εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών σε  σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την Διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων του/της μαθητή/τριας ή της ομάδας μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης. Επισημαίνεται ότι στις συνεδριάσεις των Ε.Δ.Υ. καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, αν οι Ε.Δ.Υ. συνεδριάζουν για το σχεδιασμό Ε.Π.Ε., καθώς και για την παροχή απόψεων σε κάθε άλλη περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο.

Σκοπός της Ε.Δ.Υ. η ενδυνάμωση και την προώθηση της συνεργασίας, καθώς και ο συντονισμός του έργου των σχολικών μονάδων και η ενδυνάμωσή τους στην ανταπόκριση στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών τους. Οι ενέργειες και εισηγήσεις της ΕΔΥ έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει (α) τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών από το κοινωνικό/οικογενειακό περιβάλλον, (β) τη χορήγηση δοκιμασιών για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της μαθητή/τριας και (γ) την παρακολούθηση της πορείας του/της μαθητή/τριας με συναντήσεις συνεργασίας με τους γονείς και το εμπλεκόμενο προσωπικό.

Το προσωπικό της ΕΔΥ που λειτουργεί στο σχολείο μας αποτελείται από τη Διευθύντρια του σχολείου κα Χάιδα Θεοδώρα, η οποία εκτελεί χρέη συντονίστριας, την Υποδιευθύντρια κα Μεταξά-Μαριάτου Γερασιμία (ως αναπληρώτρια της), την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κα Γεωργούλια Φωτεινή, την Ψυχολόγο κα Ζάρλα Ανθή, την Κοινωνική λειτουργό κα Λιόλιου Αναστασία., τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς της τάξης του/της μαθητή/τριας και τη γραμματέα της επιτροπής κα. Παπαχριστοπούλου Ελένη.

Όσοι/ες από εσάς επιθυμείτε να δηλώσετε το αίτημά σας για αξιολόγηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διευθύντρια του σχολείου (τηλ. 2610522165) για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό μιας συνάντησης.

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη φοίτηση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας και μαθητών μας.

 


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021


 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Με την ευκαιρία της έναρξης, σας ευχόμαστε υγεία καθώς και μια καλή, ασφαλή και παραγωγική σχολική χρονιά για τα παιδιά σας.

Με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο Σαραβαλίου και λαμβάνοντας υπόψη την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Κορωνοϊό (COVID-19) και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία του σχολείου σε διάφορους τομείς, όπως αναφέρονται πιο κάτω:

1.Προσέλευση- Αποχώρηση μαθητών

 Η προσέλευση όλων των παιδιών αρχίζει στις 08:00 π.μ. και όχι νωρίτερα, για σκοπούς σωστής τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και επιτήρησης. (Εξαιρούνται οι μαθητές που παρακολουθούν πρωινό ολοήμερο). Η προσέλευση ολοκληρώνεται στις 08:15 π.μ. Τα παιδιά με την είσοδο τους στο σχολείο θα κατευθύνονται προς το σημείο το οποίο έχει προκαθοριστεί ώστε να μην παρουσιάζεται συνωστισμός. Κατόπιν θα οδηγούνται συνοδεία των δασκάλων στις τάξεις  τους. Οι είσοδοι που θα λειτουργήσουν τόσο για την είσοδο όσο και για την αποχώρηση των μαθητών θα είναι οι εξής:

 

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ-ΕΞΟΔΟΣ

Α-Β1-Β2-Δ1-Δ2-Ε1-Ε2

Πλαϊνή πόρτα( Ανδρέα Τσιμπούλη)

Γ1-Γ2-ΣΤ1-ΣΤ2 και Ταξί

Κεντρική είσοδος( Σαραβαλίου)

 

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται πάλι από συγκεκριμένη έξοδο που αναγράφεται πιο πάνω. Παρακαλούμε όπως παραλαμβάνετε τα παιδιά σας αμέσως από την έξοδο που θα καθοριστεί  ώστε να μην παρουσιάζεται συνωστισμός. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εφαρμόζονται οι αποστάσεις ασφαλείας.

2.Προληπτικά μέτρα Υγείας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται στις σχολικές μονάδες απαραίτητα με τη χρήση μάσκας.

 

Θα πρέπει, καθημερινά, να γίνεται θερμομέτρηση τόσο των μαθητών/μαθητριών από το σπίτι πριν την αναχώρηση τους για το σχολείο. Αν το παιδί σας παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή ψηλό πυρετό, θα πρέπει να παραμείνει κατ’ οίκον και θα πρέπει να ενημερώσετε τηλεφωνικώς το σχολείο και να επικοινωνήσετε με τον/την προσωπικό/ή γιατρό ή τον/την παιδίατρό σας.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες.(Εξαιρούνται του μέτρου οι μαθητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός, καθώς και αυτοί/ες με ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου).

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Κατά την παραμονή τους στο σχολείο, προτείνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους υγρά χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και εφεδρικές μάσκες. Τα σχολικά αντικείμενα που θα φέρουν θα είναι ατομικά και δεν θα ανταλλάσσονται με άλλους συμμαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Εάν ένας/μια μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Εάν ο/η μαθητής /τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα τα παρακάτω εκ μέρους του υπεύθυνου διαχείρισης COVID-19 του σχολείου:

-Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του/της μαθητή/τριας.

-Απομόνωση του/της μαθητή/τριας σε προκαθορισμένο, καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.

Μαθητής/τρια με συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν στο πλαίσιο λοίμωξης COVID-19 και σύμφωνα με την ιατρική αξιολόγηση μπορεί να είναι ύποπτο κρούσμα και για τον οποίο -ως εκ τούτου-συνιστάται διαγνωστικό τεστ για COVID-19, δεν προσέρχεται στο σχολείο για δέκα (10) ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και μέχρι να έχουν συμπληρωθεί τρία (3) εικοσιτετράωρα απυρεξίας (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού) και να έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα. Για την επιστροφή στο σχολείο ακολουθούνται συστηματικά οι διαδικασίες του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού θα ενημερώνεστε έγκαιρα. Το υπουργείο συστήνει τον μη συγχρωτισμό των μαθητών σε άλλες τάξεις. Λαμβάνοντας υπόψη όμως τις ιδιαίτερες συνθήκες στο Δημοτικό Σχολείο και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και την κατά το δυνατόν διασφάλιση της υγείας των παιδιών αυτό δε δύναται να γίνει, συνεπώς τα παιδιά θα μοιράζονται.

3.Επισκέψεις γονέων/κηδεμόνων-Επικοινωνία

Η ασφάλεια των παιδιών είναι πρωταρχικής σημασίας. Γι’ αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων. Δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται το σχολείο κανένα πρόσωπο που δεν έχει άμεση σχέση με τη διεξαγωγή των εργασιών ή την προαγωγή του έργου του σχολείου.

Ως εκ τούτου:

Κανένας/καμία γονέας/κηδεμόνας δεν θα εισέρχεται στον χώρο του σχολείου. Αν για οποιοδήποτε λόγo χρειάζεται να επισκεφτείτε το χώρο, αυτό θα γίνει μόνο αφότου έχει προηγηθεί τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό ή  τη διευθύντρια.

4.Διαλείμματα

Κατά το διάλειμμα θα βρίσκεται η κάθε τάξη στον δικό της χώρο με την εποπτεία των εφημερευόντων. Εκεί θα  μπορούν να μετακινηθούν κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Είναι σημαντικό να τους συμβουλέψετε να είναι προσεκτικοί για να μη βάζουν την ασφάλεια και υγεία των άλλων και τη δική τους σε κίνδυνο. Η χρήση μάσκας κι εδώ είναι απαραίτητη.

5. Λειτουργία Κυλικείου:

Το Κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά και θα τηρηθούν τα μέτρα που αφορούν στη σωστή  διαχείριση και τη προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

6. Λειτουργία Ολοήμερου:

Το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 και  θα σας δοθούν περισσότερες πληροφορίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

7. Αγιασμός και έναρξη σχολικού έτους:

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, σας ενημερώνουμε ότι ,

στις 08:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για την έναρξη του  νέου  σχολικού  έτους 2021-2022.

Κατόπιν οι μαθητές θα οδηγηθούν στις τάξεις τους και θα παραλάβουν τα σχολικά εγχειρίδια από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης τους.

 

 

Αγαπητοί γονείς, προτεραιότητα όλων είναι η ασφάλεια των παιδιών σας αλλά και του διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού του σχολείου για την πρόληψη της διασποράς του ιού. Σας παρακαλούμε θερμά όπως ακολουθήσετε τις οδηγίες υγείας και ασφάλειας, ώστε να διαφυλάξουμε όλοι μαζί την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας.

 

 

Ευχόμαστε σε όλους γόνιμη, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά.

                                                                                                                  Τετάρτη,11 Σεπτεμβρίου 202...